Preloader image
 
logo

Wat uw boodschap ook is, bauburo kan u helpen hem zichtbaar te maken zodat u kunt laten zien wat u wilt vertellen

Wat we doen
90
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-90,theme-stockholm,qi-blocks-1.0.9,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.3.3,woocommerce-no-js,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.6,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,menu-animation-underline,side_area_slide_with_content,,qode_menu_,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-916
Title Image

Wat we doen

Infographics

Infographics kunnen een complexe zaak snel en op indringende wijze verduidelijken. Er is verschil tussen een infographic en datavisualisatie: datavisualisatie maakt data (vaak big data) visueel waardoor er een bepaalde trend of bepaald feit zichtbaar wordt. Een goede infographic zorgt er voor dat informatie over een onderwerp, voorwerp of gebeurtenis via een combinatie van illustraties en tekst snel duidelijk wordt.

 

Bauburo maakt infographics. Van kleine grafiekjes en diagrammen tot technische uitleg-graphics, organogrammen, kaarten en plattegronden en grote gecombineerde infographics.

Grafische vormgeving

Grafische vormgeving is de basis van alle visuele communicatie. Bij grafische vormgeving draait alles om keuzes en verhoudingen. Wanneer de juiste vormen, kleuren, lettertypes en onderlinge verhoudingen worden gekozen, ontstaat goed en communicatief beeld. Gecombineerd met originaliteit en consistentie zijn het de ingrediënten voor een goede huisstijl, magazine, belettering of website.

 

Bauburo ontwerpt logo’s, huisstijlen, folders, magazines, kranten, auto- en gevelbelettering, verpakkingen en websites.

Animaties

Animaties kunnen, net als infographics, onderwerpen duidelijk maken door ze te laten zien. Dor het toevoegen van de extra componenten beweging en geluid, zijn de mogelijkheden uitgebreider en kan de boodschap nog indringender worden overgedragen. Waar statische infographics perfect zijn voor gedrukte media, zijn animaties de meest geschikte vorm voor digitale media.

 

Bauburo maakt animaties voor digitale media. Bewegende infographics, in beeld gesproken uitleg ondersteund door animatie, of videobeeld gecombineerd met toegevoegde animatie.

(<< Klik hiernaast voor animatievoorbeelden)

Teksten

In de wereld van communicatie wordt bijna zonder uitzondering gesproken over tekst en beeld als twee bijna tegengestelde uitingen. Dit is niet helemaal terecht. Tekst is ook visuele communicatie. Met de letters als symbolen voor klanken vormen we pictogrammen voor begrippen en dingen. Deze woordbeelden worden in ons brein omgezet. Dat is een subjectief proces. Daardoor is tekst gevoeliger voor individuele interpretatie. Dat heeft voor- en nadelen. Goede visuele communicatie kan meestal niet zonder tekst. Puntsgewijs of verhalend; tekst is een onmisbaar beeld.

 

Bauburo levert teksten in elke vorm. Doordacht en foutloos. Van bullets bij een infographic tot verhalende teksten en interviews. Zowel uitgeschreven voor print en digitaal als uitgesproken voor audio-visuele media.